Nieuws

Tropisch instituut bezorgd over komst Aziatische tijgermugDe Aziatische tijgermug komt dichtbij. Sinds 2013 vindt het Tropisch Instituut (ITG) het insect geregeld in ladingen exotische planten of rubberen banden die via de havens of luchthavens ons land binnenkomen. De experts en minister van Volksgezondheid De Block vrezen dat de mug zich hier zal vestigen.

In haar thuislanden verspreidt de Aziatische tijgermug ziekten als knokkelkoorts (of "dengue") en gele koorts. Maar we moeten ze ook hier vrezen. In ladingen oude banden van tractoren of vliegtuigen en in leveringen exotische planten uit Amerika of Azië wordt de Aziatische tijgermug regelmatig in Belgische havens en luchthavens gevonden.

Experts gaan ervan uit dat het beestje zich hier op termijn zal vestigen en ook ons ziek zou kunnen maken. Dat is waarschijnlijk niet tegen te houden, al kan een goede opvolging de zaak vertragen, klinkt het in een antwoord van minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) op een parlementaire vraag.

                                                                                                                                                                              Bronnen: Belga, De Standaard

Insectenbeten, hoe klein ook, kunnen vervelende ongemakken veroorzaken. Met de hulpmiddelen en producten uit het MExT Insect Assortiment, waaronder Vador Wipes - ook doeltreffend tegen tijgermuggen, kunt u deze ongemakken verlichten en de aangetaste huid verzorgen en verzachten.