MExT Protect mondmaskers bij de besten van de klas!

Alle supermarkten hebben dezer dagen een assortiment wegwerpbare mondmaskers in de rekken liggen. Prijzen variëren, maar ook de kwaliteit en doeltreffendheid. En net dat laatste aspect vergeet de consument wel eens te vergelijken. Of hij is er niet van op de hoogte.
 
Tijd voor duidelijk advies: waar moet je op letten bij de aankoop van een mondmasker?

Een goed mondmasker voldoet aan drie criteria: het moet goed aanpassen aan neus en kin, het moet zoveel mogelijk druppeltjes tegenhouden (filterefficiëntie) én je moet nog steeds comfortabel kunnen ademen wanneer je het draagt (luchtweerstand).

 

Producenten goochelen met benamingen en filterpercentages op hun verpakkingen. Recent uitgevoerde tests door de krant Het Laatste Nieuws tonen echter dat de betrouwbaarheid niet altijd sluitend is.

 

Zo werd vastgesteld dat er mondmaskers zijn die effectief 80% tot 85% van de lucht filteren en anderen die aan amper 30% tot 45% komen.

Een ander nijpend probleem is dat de meeste onderzochte maskers bijzonder slecht aansluiten op het gezicht. Voor de zogenaamde fit-test is er voor wegwerpbare mondmaskers geen norm.

 

Voor een goed begrip: maskers die zichzelf ‘chirurgische maskers’ noemen, behoren tot de klasse van de medische hulpmiddelen en hun filterefficiëntienorm ligt op minimum 95%. Chirurgische maskers vallen in België onder de bevoegdheid van het FAGG (Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten).

 

Lees de verpakking. Vergelijk niet enkel de prijs!

 

Er zijn heel wat mondmaskers op de markt die geen medische hulpmiddelen zijn en waarvan de filterefficiëntie dus niet onderworpen is aan Europese normen (comfortmaskers, zelfgemaakte maskers …). Dergelijke maskers zijn niet verboden, maar weet dat deze minder efficiënt zijn dan chirurgische!

 

Hoe zit het met de MExT mondmaskers?    

 

De MExT Protect mondmaskers zijn chirurgische mondmaskers van het type IIR. Ze voldoen aan de Europese richtlijn EN14683. Dit betekent dat ze een bacteriële filterefficiëntie hebben van ≥ 98% en dat ze spatresistent zijn. Dit is de hoogste veiligheidsklasse binnen de chirurgische mondmaskers.

Daarnaast bieden de maskers een zeer lage ademhalingsweerstand en zorgt het aanpasbare neusstuk voor een perfecte pasvorm.

 

De MExT Protect mondmaskers werden al 2x aan een inspectie van het FAGG onderworpen op correctheid van het IIR-certificaat en zijn telkens probleemloos door de inspectie geraakt.

Bereken je behoeften in 3 stappen

1
Sector <% sector_options[sector].name %>
2
Personeel 1 - 5 6 - 75 75+
3
Locaties Ja Nee

Kies een sector

Selecteer uw aantal werknemers

Werkt u met mobiele teams of op meerdere locaties?

Voor 1 - 5 6 - 75 75+ werknemers in sector <% sector_options[sector].name %> met meerdere locaties, zonder meerdere locaties, adviseren we om volgende producten of materialen binnen handbereik te hebben

  • <% advisor_result %>
  • Mobiele kits

Wil je de geschikte EHBO-kit bij jou op de werkvloer?

Vul het formulier in en we doen een voorstel op de maat van je bedrijf.

Adres

MExT

MExT is dé specialist in EHBO-services en -producten voor bedrijven en instellingen die eindgebruiker zijn. Bij MExT kunt u terecht voor de klassieke EHBO-producten zoals EHBO-kits, verbanddozen, wondpleisters, kompressen, scharen en pincetten.

Onze producten in wondverzorging bieden oplossingen voor bloedstelping, hydratatie, brandwonden, ontsmetting, oogspoeling, spieren en gewrichten en zelfs insecten.

Naast onze EHBO-koffers zetten we met MExT ook in op ‘First Medic’. First Medic producten zijn specifiek voor het bedrijfsleven ontwikkeld, elke werknemer moet zichzelf kunnen verzorgen in zes seconden.

MExT biedt oplossingen voor meetapparatuur, immobilisatie, brancards, meubilair (onderzoekstafel, medicijnkasten …), beschermartikelen (handschoenen, vingerlingen, ADR …) en beademing. Ook AED behoort tot het aanbod.

Onze klanten genieten een gratis jaarlijkse controle van het aanwezige EHBO-koffers en ander EHBO-materiaal op volledigheid en houdbaarheid. Zo blijven de verbanddozen en hun inhouden steeds conform de geldende nationale wetgeving.

Vragen of opmerkingen?

Onze medewerkers helpen u graag verder.

MExT Belgium nv

Industrieweg 1
8800 Roeselare
België

info@mext.be

  • Tel. (051) 24 67 73
  • Fax (051) 24 43 59

MExT Netherlands B.V.

Maidstone 52
5026 SK Tilburg
Nederland

info@mext.nl

  • Tel. (013) 462 57 00
  • Fax (013) 462 57 01

MExT Germany GmbH

Schönscheidtstraße 50
45307 Essen
Deutschland

info@mext.de

  • Tel. (0201) 18526-0
  • Fax (0201) 18526-11